Bingoregler – Reglerna för bingo

Det är få spel som är så enkla att förstå som bingo. Det här är ju ett spel som dagisbarn bemästrar, men det är klart att man har lite olika bingoregler för olika bingotyper. Varje bingorum kan ha helt unika bingospel där man bör ta en titt på regler innan man drar igång, men det finns tre huvudsakliga typer av spel som har samma grundregler och det är variantbingo, mönsterbingo och 90-bollarsbingo. En bra sak med bingo på nätet är att man för det mesta kan testa helt gratis med hjälp av bonusar och frispel, och därmed så kan man faktiskt testa sig fram för att bättre förstå hur det hela fungerar.

Variantbingo

Det här är en av de allra vanligaste former av bingo som finns i Sverige. De bingoregler som gäller för variantbingo är rätt så enkla. Man spelar 5 spelomgångar med en spelbricka som inkluderar flera mindre spelbrickor. För att vinna så ska man få en rad med 5 nummer och när någon har fått in en rad så kan spelet fortsätta så att man kan försöka få in fler rader på övriga brickor. Spelet kan fortsätta eftersom man har bestämt hur många nummer som ska ropas ut så att det inte blir så att man slutar bara för att någon får in en vinnande bingorad. Att variantbingon är så populär beror på att den är så lättsam att spela och att man får spela länge med många vinstchanser.

Mönsterbingo

Precis som namnet antyder så gäller det här att få nummer som skapar ett mönster. Vilket mönster man ska få beror på det bingospel som man har valt. Är det en stjärna som ska fyllas i så vinner man då man har stjärnan ifylld på sin bingobricka.

90-bollarsbingo

När man spelar 90-bollars bingo så får man brickor som har sex stycken fält, 3 x 9, som ligger på varandra. Ett spelfält har 5 rutor som har siffror och 4 rutor som är helt tomma. Man spelar med siffror mellan 1 och 90 och varje spel kommer med tre vinster. Man kan vinna på en rad, man kan vinna på två rader och så på en full bricka som då alltså är tre rader. Om flera skulle vinna samtidigt så delar man på vinsten.

Jackpottar

Hur mycket man vinner på bingospel beror på den typ av jackpott som man spelar med. Det är vanligt att man kör med bingoregler som gör gällande att man har en viss nivå på jackpotten i starten och som sedan ser till att vinsten kan växa i takt med att fler spelare slår sig ner vid bingobordet. Alla som köper in i spelet lägger då till en slant till jackpotten och på så vis så får man en större summa att vinna. Det är vanligt att bingorum bjuder på jackpotter så att man får lite mer att se fram emot. Det finns till och med spel där man spelar helt gratis men ändå kan vinna några hundralappar då bingosajten säkrar potten.